Wil je graag meer kennis opdoen over fotografie? Dan zit je hier helemaal goed! Hier vind je allerlei artikelen die je verder kunnen helpen om je fotografievaardigheden en kennis te verbreden. Van fotografietips tot aan informatieve artikelen over bijvoorbeeld handelingen of instellingen. Kortom: alles waarmee je de kneepjes van het fotografie-vak onder de knie  krijgt of je nu professioneel of hobbyfotograaf bent. Mocht je nog een vraag hebben, stel deze gerust in een reactie onder de blogpost.


HOE FOTOGRAFEER JE BLOESEM?

De lente is in volle bloei en dat betekent dat de bloesems weer volop te bewonderen zijn. De prachtige bloemen die aan bomen en struiken verschijnen, zijn een lust voor het oog en een geliefd onderwerp voor fotografen. In deze blogpost delen we tips en tricks voor het fotograferen van bloesem, zodat jij de kleurrijke schoonheid van deze tijdelijke bloemenzee kunt vastleggen op beeld. Van de juiste instellingen op je camera tot compositietips, wij geven je alle informatie die je nodig hebt om de perfecte bloesemfoto's te maken. 

Lees meer »

WAT IS DE BELICHTINGSDRIEHOEK EN HOE GEBRUIK JE DEZE?

De belichtingsdriehoek is een handig hulpmiddel om beter te leren fotograferen. De belichtingsdriehoek bestaat uit drie elementen: sluitertijd, diafragma en ISO. Deze drie elementen werken samen om de belichting van een foto te bepalen. Het is belangrijk om te begrijpen hoe deze elementen samenwerken om de juiste belichting te krijgen en een technisch goede foto te kunnen maken. Hoe deze belichtingsdriehoek precies in elkaar zit en hoe je deze gebruikt in de fotografie, vertel ik je in deze blogpost.

Lees meer »

VUURWERK FOTOGRAFEREN – TIPS EN TRUCS VOOR SPECTACULAIRE FOTO'S!

Morgen is het zo ver: Oudejaarsdag! Ben jij klaar om het nieuwe jaar te vieren met een spetterend vuurwerkfoto's? In mijn nieuwste blogpost onthul ik alle geheimen om prachtige vuurwerkfoto's te maken tijdens Oud en Nieuw. Van de juiste camera-instellingen tot compositietips, ik deel alles wat je nodig bent om zo'n knallende foto te maken. Dus pak je camera en leg het spectaculaire vuurwerk vast terwijl we het nieuwe jaar verwelkomen! 

Lees meer »

15 TIPS VOOR HET FOTOGRAFEREN VAN PADDENSTOELEN

Ben je klaar om het magische koninkrijk van paddenstoelen te verkennen? In mijn nieuwe blog deel ik maar liefst 15 handige tips om de perfecte foto's van paddenstoelen te maken. Van het vinden van de beste locaties tot het spelen met licht en compositie, deze tips zullen je helpen om je paddenstoelenfotografie naar een hoger niveau te tillen. Dus pak je camera en ga met mij mee op dit avontuur in de betoverende wereld van paddenstoelenfotografie! 🍄📷 Check snel de blog!

Lees meer »

FOTOGRAFEREN IN DE SCHEMERING - WAT ZIJN DE BESTE INSTELLINGEN?

Fotograferen tijdens de schemering kan lastig zijn omdat er weinig licht beschikbaar is, maar het kan ook prachtige en unieke foto's opleveren. Of je nu een zonsondergang, een stad bij nacht of een portret in het gouden uur fotografeert, er zijn enkele tips die je kunnen helpen om betere resultaten te behalen. In deze blog vind je 13 tips over hoe je tijdens de schemering het beste kunt fotograferen.

Lees meer »

10 ONDERWERPEN DIE JE KAN FOTOGRAFEREN IN SEPTEMBER

In september zijn er zoveel prachtige dingen om te fotograferen! Het is een tijd van overgang, waarin de zomer langzaam plaatsmaakt voor de herfst. De natuur krijgt een kleurrijke make-over en biedt een heleboel schilderachtige momenten om vast te leggen. Of je nu een gepassioneerde fotograaf bent of gewoon op zoek bent naar een nieuwe hobby, deze maand biedt talloze mogelijkheden om je creativiteit te uiten. Ontdek 10 adembenemende onderwerpen om vast te leggen tijdens deze betoverende maand!

Lees meer »

10 TIPS VOOR HET MAKEN VAN DE MOOISTE VAKANTIEFOTO'S

Vakanties zijn de perfecte gelegenheid om mooie foto's te maken. Of je nu een professionele fotograaf bent of gewoon graag foto's maakt met je smartphone, er zijn altijd manieren om je vakantiefoto's te verbeteren. In dit artikel deel ik 10 tips om prachtige vakantiefoto's te maken die je voor altijd zullen herinneren aan je reis. Van het vinden van de beste hoeken tot het bewerken van je foto's, deze tips zullen je helpen om de perfecte vakantiefoto's te maken!

Lees meer »

OP VAKANTIE MET JE CAMERA? AAN DEZE 8 DINGEN MOET JE DENKEN

Of je nu op reis gaat naar een exotische bestemming of gewoon een weekendje weg in eigen land, je camera is vaak een onmisbaar onderdeel van je bagage. Maar hoe zorg je ervoor dat je camera veilig blijft tijdens je vakantie en wat moet je allemaal meenemen om te kunnen fotograferen? In deze blogpost geef ik je een aantal handige tips.

Lees meer »

DE BESTE INSTELLINGEN VOOR LANDSCHAPSFOTOGRAFIE

In deze blogpost gaan we het hebben over de beste instellingen voor landschapsfotografie! Of je nu een beginnende fotograaf bent die net begint met het vastleggen van de schoonheid van de natuur, of een ervaren professional op zoek naar nieuwe technieken, ik deel vandaag graag een aantal hebben tips en trucs met je. Laten we samen op ontdekkingsreis gaan en leren hoe je adembenemende landschapsfoto's kunt maken!

Lees meer »