FAQ - MEEST GESTELDE VRAGEN:

Ik ben geïnteresseerd in een shoot, wat nu?

Wat leuk dat jij geïntresseerd bent in een shoot. Het beste wat je kunt doen is contact met ons opnemen via Whatsapp, bellen of e-mail. Liever een DM sturen via Instagram? Geen probleem! Wij kunnen dan de details van de fotoshoot bespreken, zoals welk pakket past het beste bij jou shoot, locatie, datum, tijd en eventuele specifieke wensen die je hebt voor de foto's. Ook kunnen wij dan eventuele vragen beantwoorden, advies geven over kleding en/of andere aspecten van de shoot. 

Kunnen we vooraf een ontmoeting hebben om de details te bespreken?

Jazeker! Bij Photography Bertina Schuurman vinden wij het belangrijk om vooraf alle details van de fotoshoot door te nemen om ervoor te zorgen dat wij beide op dezelfde lengte zitten. We kunnen een ontmoeting plannen, telefonisch overleggen of via e-mail communiceren, afhankelijk van jouw voorkeur.

Heb jullie ervaring met het werken met kinderen tijdens een fotoshoot?

Ja, Wij hebben veel ervaring met het fotograferen en het werken met kinderen. Wij nemen graag de tijd om een ontspannen sfeer te creëren, zodat we authentieke en mooie foto's kunnen maken. 

Hoe lang duurt een typische fotoshoot?

De duur van een fotoshoot kan variëren en afhankelijk van het type shoot en jouw specifieke wensen. Over het algemeen kunnen portretsessies en familiefoto's ongeveer 1 tot 2 uur duren, terwijl bruiloften en evenementen een hele dag kunnen beslaan. Wij kunnen de duur van de shoot bespreken tijdens het planningsproces om ervoor te zorgen dat we voldoende tijd hebben om al jouw ideeën vast te leggen. Vaak staat de duur van een bepaalde fotoshoot bij het pakket vermeld. Let op: dit is een indicatie. Wij nemen graag de tijd voor jou / jullie  tijdens een fotoshoot!

Rekenen jullie een weekendtoeslag voor fotoshoots in het weekend?

Ja, wij hanteren een weeekendtoeslag van 50,- voor  fotoshoots die op zaterdag of zondag plaatsvinden. Dit komt omdat weekenden vaak populair zijn en onze tijd en middelen moet plannen om aan de vraag te voldoen.

Hoe duur is een fotoshoot?

De kosten variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de duur van de sessie, het type fotografie dat je wilt en eventuele extra diensten. Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijke offerte op maat.

Wat moet ik aan tijdens een fotoshoot?

Het kiezen van de juiste kleding voor jouw fotoshoot kan een belangrijk aspect zijn om ervoor te zorgen dat de foto's er geweldig uitzien. Over het algemeen adviseren wij om kleding te kiezen waarin jij je comfortabel en zelfverzekerd voelt. Ons advies: Vermijd drukke patronen, grote logo's / teksten en felle kleuren. Neutrale kleuren of zachte tinten zijn vaak het mooiste afhankelijk van de soort fotoshoot. Als je twijfelt, aarzel dan niet om contact op te nemen voor advies!

Kan ik mijn eigen locatie kiezen voor de fotoshoot?

Ja, absoluut! Wij denken en helpen graag bij het vinden van een geschikte plek die past bij jouw wensen en ideeën maar voorkeuren voor een locatie mogen altijd worden aangeven.

Hou er rekening mee: Geen reiskosten binnen een straal van 10 km van Lage Doelen 2 7772 BL Hardenberg. Daarna wordt er € 0,23/km in rekening gebracht. Dit geldt op alle pakketten en offertes! 

Wat gebeurt er als het weer tijdens een buitenfotoshoot slecht is?

Als het weer niet meewerkt, kunnen wij de fotoshoot verplaatsen naar een andere datum of overwegen om alternatieve locaties te gebruiken die beschutting bieden. Wij houden altijd de weersvoorspellingen in de gaten en zullen ruim van tevoren contact met je opnemen als er een plan B nodig is.

Kan ik mijn eigen ideëen en poses inbrengen tijdens de shoot?

Absoluut! Jouw input is belangrijk en wij moedingen je aan om jouw eigen ideeëen en poses voor te stellen. Wij willen dat de shoot jouw persoonlijkheid weerspiegelt en dat jij je op jouw gemak voelt. 

Wanneer ontvang ik mijn foto's en hoe ontvang ik de foto's?

Ons streven is om binnen een aantal dagen alvast een kleine preview te sturen. Wij snappen namelijk heel erg goed dat jij benieuwd bent naar de gemaakte foto's. Als wij de geselecteerde foto's hebben bewerkt (meestal binnen 14 dagen) ontvang je van ons een link naar een mooie online gallerij. Daar kun je je favorieten aangeven en zodra je dat gedaan, checken wij voor de laatste keer de foto’s en ontvang je een mail met daarin een WeTransferlink waar je de foto’s kunt downloaden in HR (hoge resolutie) en in webversie (lage resolutie)

Worden de foto's online gedeeld?

Ja, dat kan, maar het hangt af van jouw voorkeuren. Wij respecteren de privacy van onze klanten en zal nooit foto's online delen zonder jouw toestemming. Als je ermee instemt om je foto's online te delen, kunnen we dit bespreken tijdens onze afspraak en kun je aangeven welke foto's je wel en niet wilt delen.

Als je liever hebt dat jouw foto's privé blijven, respecteren wij dat volledig! Geef dit ook gerust aan mocht je een fotoshoot boeken, dan houden wij hier rekening mee. Zonder jouw toestemming worden de foto's niet zo maar online gedeeld. Wij vragen altijd, vooraf toestemming aan jou! Dit gebeurt zowel mondeling als schriftelijk. 

Worden de foto's bewerkt voordat ze worden geleverd?

Ja, wij besteden veel zorg aan het bewerken van de foto's om ervoor te zorgen dat ze er op hun best uitzien. Dit kan het aanpassen van de belichting, kleurcorrecties, het verwijderen van ongewenste objecten en andere bewerkingen omvatten. Wij zorgen ervoor dat de foto's een professionele uitstraling hebben, terwijl ze toch natuurlijk en authentiek blijven. Je hoeft dus niet bang te gaan voor gekke of lelijke filters.

Kan ik ook de RAW-bestanden van de foto's ontvangen?

Nee, het is niet moglijk om als klant RAW-bestanden te ontvangen. 

Bieden jullie ook prints of fotoboeken aan?

Ja, wij bieden verschillende afdrukopties aan, waaronder prints van verschillende formaten, canvassen en fotoboeken. Deze kunnen apart worden aangeschaft na de fotoshoot net als de extra digitale foto's.

Heb ik de auteursrechten op de foto's die je maakt?

Als fotograaf behoud Photography Bertina Schuurman doorgaans de auteursrechten op de foto's, maar wij verlenen je wel een licentie voor persoonlijk gebruik. Dit betekent dat je de foto's kunt delen op sociale media, afdrukken kunt maken voor persoonlijk gebruik, etc.

Voor meer informatie of andere vragen, verwijzen wij je graag naar onze algemene voorwaarden!