Mijn naam is Bertina, een 24 jarige enthousiaste (natuur / landschap) fotograaf uit Hardenberg (Overijssel). Zo lang ik mij kan herinneren, ben ik gepassioneerd door alles wat met natuur en dieren te maken heeft. Als 7 jarige meisje was ik altijd buiten te vinden met mijn (wegwerp) camera('s) en probeerde ik de schoonheden van de natuur en landschap vast te leggen. Of dit nou in de tuin was, onderweg of in een natuurgebied…dat maakte voor mij niks uit. Hierdoor groeide mijn passie in de loop van de jaren nog meer en wil ik nog meer van de wereld om mij heen zien.

 

Wanneer ik midden in de natuur ben, vergeet ik de wereld om mij heen. Ik kan er tot rust komen en het geeft mij het gevoel van vrij zijn. Vaak nemen we deze kleine dingen voor lief omdat het vaak vanzelfsprekend is. Maar wanneer je bedenkt dat er overal leven is, zelfs in het kleinste grassprietje is dat toch best heel bijzonder! Er valt nog zoveel moois te ontdekken of dit nu is in een landschap, in je achtertuin of op een balkon. Natuur is nooit saai, er valt altijd iets van schoonheid te vinden! Wanneer je echt de tijd neemt en alles om je heen lost laat zult je al dit moois vernemen. Voor mij niks mooiers dan een leven als natuur – landschap fotograaf.

 

Inmiddels is mijn liefde voor fotografie meer dan alleen een hobby en volg ik de opleiding Media en Vormgeving met als specialisatie fotograaf. Fotograferen is voor mij het vertellen van verhalen ook al gaat het over alle daagse dingen, unieke details na voren brengen, schoonheden laten zien die anderen misschien niet zo snel zien en ik hoop andere mensen te mogen inspireren en te laten genieten van natuur en landschap.